E fa'afefea ona fa'amanuina meaafale a tamaiti e pei o se mea fou?

O le a tatou iloa i le faʻaaogaina umi o meaafale a tamaiti, o meaafale o le a leiloa lona uluai susulu.E mafai faapefea ona tatou tausia meaafale ia susulu pei o le fou?

O le le lelei o le tausiga o meaafale a tamaiti e mafai ona mou atu ai le iila po o le ta.Afai ei ai ni pisia i luga o meaafale laupapa mafiafia, aua le olo malosi, ma fa'aaoga lauti mafanafana e aveese malie ai le pisia.
O meaafale laupapa mafiafia e tatau ona tausia mama i taimi uma, solo i se ie susu i aso uma e lua pe tolu, ma solo lemu le pefu opeopea i luga o se ie mamago vaivai i aso uma.

Pe a ave pe fe'avea'i meaafale, tago i ai ma le fa'aeteete, ma 'aua ne'i toso malosi ina ia 'alofia le fa'aleagaina o le faufale ma le manoa.E le mafai ona sii i luga laulau ma nofoa, aua e faigofie ona pau i lalo.E tatau ona sii i luga mai itu uma e lua o le laulau ma lalo ifo o le nofoa.E sili ona aveese le faitotoa o le kapeneta ona sii lea, e mafai ona faaitiitia ai le mamafa ma taofia ai le faitotoa o le kapeneta mai le gaoioi.Afai e te manaʻomia le faʻanofoina o meaafale mamafa, e mafai ona e faʻaogaina ni maea vaivai e tuʻu i lalo o meaafale e siiina ma gaoioi.

O luga o meaafale a tamaiti e tatau ona aloese mai feteʻenaʻiga ma mea malo, ina ia aua neʻi faʻaleagaina le vali ma le faʻaogaina o laupapa.Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻaeteete faʻapitoa pe a tuʻuina le porcelain, kopa ma isi mea teuteu.E sili le fa'aogaina o se ie vaivai.
O le pito i luga o meaafale a tamaiti e valiina, o lea e taua tele ai le tausiga ma le tausiga o lana ata vali.O le taimi lava e faʻaleagaina ai le ata vali, e le gata ina aʻafia ai foliga o le oloa, ae faʻapea foʻi ona aʻafia ai le fausaga o totonu o le oloa.E fautuaina le faʻaogaina o le kelu manifinifi e vavae ese ai le vaega o meaafale laupapa mautu o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, ma i le taimi lava e tasi ia tuʻu se va o le 0.5cm-1cm i le va o le vaega o meaafale laupapa mautu e faʻasaga i le puipui. ma le puipui.Aloese mai le tu'u i totonu o se si'osi'omaga e susū tele, ina ne'i pala meaafale laupapa malo.

O lo'o iai le vai i laupapa malō, ma o meaafale a tamaiti o le a fa'aitiitia pe a maualalo le susū o le ea ma fa'alautele pe a maualuga tele.E masani lava, o meaafale laupapa mafiafia a tamaiti e i ai se fa'amaufa'ailoga i le taimi o le gaosiga, ae tatau ona fa'aeteete pe a fa'aogaina.Aua ne'i tu'u i se nofoaga e susū tele pe mago tele, e pei o le latalata i se nofoaga e maualuga le vevela ma le vevela e pei o se ogaumu fa'avevela, po'o se nofoaga e susū tele i le fogafale i lalo, ina ia 'alofia ai le Mildew po'o mago, ma isi.


Taimi meli: Tes-06-2022